Matematik

vektorer

28. august 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogen der kan hjælpe med denne opgave? er kørt helt fast..

Vedhæftet fil: vektorer mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2015 af peter lind

a) BC = AB-AC.   De andre kan løses på tilsvarende måde 


Svar #3
28. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men kan ikke se hvordan tegningen skal tegnes.. Eller hvordan den ser ud

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2015 af peter lind

Hvilken tegning ? Der spørges ikke om nogen tegning.

Det kan nu være godt at lave en tegning af systemet for at få overblik. Det gør du ved at afsætte 3 punkter, som ikke ligger på samme linje. Disse punkter kalder du så A, B, C. De andre punkter afsætter du så det stemmer rimeligt med beskrivelserne


Svar #5
28. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

sådan fx?

Vedhæftet fil:vektorer pile.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2015 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2015 af AskTheAfghan

#5     Punkt E skal ikke stå på linjen AB. Her er en lyntegning.

skis.png

Vedhæftet fil:skis.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2015 af peter lind

                


Svar #9
28. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Forstår ikke nr. 2... Når det skal udtrykkes ved v og w med AD

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2015 af AskTheAfghan

#9     Du starter bare med at lave en generel formel.

Bemærk at BD = BC/3, så AB + AD = BD. Dermed er AB + AD = BC/3.

Isoler AD derfra, og indsæt bogstaverne v og w. Reducer.


Svar #11
28. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Er det ikke BD = BC/3?

Svar #12
28. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

I facit står der AD = 2/3 v + 1/3 W

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2015 af Soeffi

a) BC = w - v

b) AD = AB + BD = AB + 1/3 BC = v + 1/3 (w - v) = 2/3 v + 1/3 w.

c) AE = 1/2 AD = 1/2 (2/3 v + 1/3 w) = 1/3 v + 1/6 w

    BE = BD + DE = 1/3 BC - 1/2 AD = 1/3 (w - v) - 1/2 (2/3 v + 1/3 w) = -2/3 v + 1/6 w

    CE = CD + DE = 2/3 CB + 1/2 DA = -2/3 BC - 1/3 AD = -2/3 (w - v) - 1/3 (2/3 v + 1/3 w) = 1/3 v - 5/6 w


Svar #14
29. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Forstår godt indtil bogstaverne AB osv. Men når v og w inddrages med 1/3 og 2/3 fx står jeg helt af og jeg kan ikke se det..

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. august 2015 af Soeffi

#14 Forstår godt indtil bogstaverne AB osv. Men når v og w inddrages med 1/3 og 2/3 fx står jeg helt af og jeg kan ikke se det..

Du er vel med på at v = AB og w = AC og derfor: BC = w - v? Resten følger af det.


Svar #16
29. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Har dog ikke helt forstår den med BE hvorfor man trækker -1/2 AD fra?

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. august 2015 af Soeffi

#13 BE = BD + DE = 1/3 BC - 1/2 AD = 1/3 (w - v) - 1/2 (2/3 v + 1/3 w) = -2/3 v + 1/6 

Fordi E ligger midt mellem A og D: DE = - ED = - 1/2 AD.


Svar #18
29. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

På den måde..

Svar #19
29. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men den med AD hvorfor er det pludselig 1/3 og ikke 1/2?

Brugbart svar (0)

Svar #20
29. august 2015 af Soeffi

#19 Men den med AD hvorfor er det pludselig 1/3 og ikke 1/2?

Det er jo 1/3 af noget andet end det vi lige talte om.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.