Kemi

maton søges brændværdier øvre og nedre

28. august 2015 af wead (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved fuldstændig forbrænding af ethan kan der dannes enten H2O(g) eller H2O(l):
C2H6(g)+O2(g) --> CO2(g)+H2O(g)

C2H6(l)+O2(l) --> CO2(l)+H2O(l)

a) Afstem de to reaktionsskemaer. 
2C2H6(g)+7O2(g) --> 4CO2(g)+6H2O(g)

2C2H6(l)+7O2(l) --> 4CO2(l)+6H2O(l)

b) Beregn deltaH^O(med streg)(entalpi) for de to reaktioner.

Reaktionen for fordampning af vand kan skrives: 
H2O(l)--> H2O(g)
c) Beregn deltaH^O(med streg)(entalpi) for denne reaktion.

d) Sammenhold resultaterne fra b) og c).

e) Beregn på grundlag af resultaterne fra b) den øvre og nedre brændværdi for ethan i MJ/kg. Sammenlign med tabelværdier. 

har problemer med opg. e) hvordan finder jeg den nedre og øvre ud fra tallene i opg. b


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af Soeffi

#0. Du er nød til at slå de nødvendige standard dannelses entalpier op for os.


Svar #2
28. august 2015 af wead (Slettet)

mine udregninger til b

Vedhæftet fil:resultat af b.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2015 af Soeffi

#0. Du har formlerne (fra Miljøstyrelsen):

Nedre brændværdi, LHV [MJ/kg] = 34,8 · XC + 93,9 · XH + 10,5 · XS + 6,3 · XN – 10,8 · XO – 2,44 · XH2O

Øvre brændværdi, HHV [MJ/kg] = LHV + 2,44 · (X[H2O] + 8,9 · X[H])

Kender du dem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2015 af mathon

Idealgassers standard-dannelsesenthalpi  ved 298,15 K:

                   

                                \begin{array} {c|c|c} &C_2H_6&CO_2\\ \hline \Delta {H_f}^\Theta &-84{,0\; kJ\cdot mol^{-1}}&-393{,}5\; kJ\cdot mol^{-1} \end{array}


Svar #5
29. august 2015 af wead (Slettet)

svar 3 , kender den ikke.

men mathon hvordan regner jeg ethans nedre og øvre brædnværdi ud. ehtans nedre brændeværdi, ifølge databogen er 46.9 mj/kg og øvre værdi er 51.3 mj/kg


Skriv et svar til: maton søges brændværdier øvre og nedre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.