Matematik

Bestem |BC| og vinkel B hvad gør jeg forkert?

29. august 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

I trekant ABC er AB = 5 , AC = 7 og ∠A=114°.
 

a) Bestem BC og ∠B .

BC

a2 = b2+c2-2*b*c*cos(A) = 72+52-2*7*5*cos?(114 )= 52 

Bestem vinkel B

cos?(B)=(a^2+c^2-b^2)/2ac= 522+52-72)/(2*52*5)=5,15

Der er noget jeg gør forkert.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2015 af PeterValberg

du glemmer at uddrage kvadratroden i første spørgsmål:

a2 = ...... = 52

hvilket jo betyder, at a = √52
det giver således et problem i næste spørgsmål:

B = cos-1(B)=(a^2+c^2-b^2)/2ac= 522+52-72)/(2*52*5)=5,15

der skal du benytte, at a2 = 52 (ikke 522)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2015 af mathon

Har du indstillet din lommeregners vinkelmål til DEGREE?

a2 = b2 + c2 - 2*b*c*cos(A) = 72 + 52 - 2*7*5*cos(114)= 102,472

a=\sqrt{102{,}472}=10{,}1228


Svar #3
29. august 2015 af snylt (Slettet)

mathan, min lommeregner er på "radianer" nu... 

Altså, skal jeg skrive HELE det udtryk op (som du har skrevet) eller hvad? For ikke det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2015 af mathon

Indstil din lommeregner til vinkelmålet DEGREE.


Svar #5
29. august 2015 af snylt (Slettet)

Takker for din hjælp. Nu har jeg styr på det.

Hvordan beregner jeg højden af hB


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2015 af mathon

på en tegning ser du:

                                        h_b=c\cdot \sin(180^{\circ}-114^{\circ})=5\cdot \sin(66^{\circ})

h_b "falder uden for" trekanten, fordi \angle A er stump.


Svar #7
29. august 2015 af snylt (Slettet)

Tak for dit svar, men hvorfor er det "sinus" ? Og endvidere, hvad mener du med "falder uden for"

Takker meget.


Svar #8
29. august 2015 af snylt (Slettet)

....


Skriv et svar til: Bestem |BC| og vinkel B hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.