Matematik

Potens og Decimaltal

29. august 2015 af Vanessalarsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hjælp til rettelse af opgaver!

"Se her nu kan man se virus b17. Der er kun 2 miliondel meter lang. 

Opgave 4

a. beskriv længden i cm og i mm.  (mit svar = cm : 10^-7 cm       mm : 10^-8

Opgave 5 

a. Hvorfor kan man beskrive længden af virus b som 2 * 10^-6 m    (Mit svar = Fordi hvis 10^-6 giver en milion så må 2 * 10^-6 give 2 milioner)

b. Hvordan vil du beskrive en længde der er 10 gange større? brug potenstal. (Mit svar = ved at opløfte potenstallet en gang større)'

Otto kan se på en beskrivelse at b17 er målt mere præcist til 2,236 * 10^-6 m

opgave 6

a. Skriv længden på videnskabelig skrivemåde, hvis startstallet skal ligge mellem 100 og 1000. (Mit svar = helt blank, og hvad er videnskablig skrivemåde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2015 af Therk

Dine svar se fine ud. Til 6: Skriv det som 223,6 * 10 ^ ?? m (da 223,6 er mellem 100 og 1000). Find selv den rigtige potens. :)


Svar #2
29. august 2015 af Vanessalarsen (Slettet)

Potensen må være -8 tænker jeg :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

#0: Desværre, dine svar er forkerte. Længden er 2*10-6m.

1 cm = 10-2m ⇔1m = 102cm

Længden er 2*10-6m = 2*10-6 cm*102m/cm = 2*10-4cm.

Prøv det samme med mm.

#2 Korrekt


Skriv et svar til: Potens og Decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.