Matematik

Trigonometri

29. august 2015 af simone1517 - Niveau: A-niveau

Hej alle! Jeg sidder med en matematik opgave, men eftesom jeg ikke har fået nogle matematik bøger, og har haft ferie, så er min hjerne ikke det samme mere. Dvs, at jeg aner ikke, hvordan jeg kommer frem til resultaterne. 

Jeg har postet et billede af opgaven, så I kan se, hvad det er jeg skal finde ud af. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2015 af SuneChr

Nu skal du jo selv løse opgaven.
Her er nogle tips, du kan bruge.
SP 2908151531.GIF

Vedhæftet fil:SP 2908151531.GIF

Svar #2
29. august 2015 af simone1517

Er dette rigitgt?

a) 

BC: a^2+b^2=c^2

Dvs. 3,20^2+3,05^2=19,5425?

AB: a^2+b^2=c^2Dvs. 19,5425^2+5,35^2=410,5318?

Jeg er satdig ikke helt sikker, hvad det er jeg skal gøre med b? Ved jo, at jeg skal bruge tangen..


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

a) BC: Husk at uddrage kvadratroden.

AB: Pythagoras gælder for retvinklede trekanter. Der er ingen af kateterne, der er 19,5425 eller 5,35.

Find de to kateter først.


Svar #4
29. august 2015 af simone1517

Giver det så:

BC: 6.7?

AB: 12.05?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2015 af Soeffi


Svar #6
29. august 2015 af simone1517

Hvordan har du gjort? For jeg kan åbenbart ikke finde ud af det!


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2015 af mathon

                        \left |MC \right |=m_c=\frac{1}{2}\sqrt{2(a^2+b^2)-c^2}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.