Matematik

Rumfanget

30. august 2015 af Xxxiela (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Er der noget der kan hjælp med opgave 41., den er til i morgen please hjælp mig! ??
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af mathon

Opgave 41
                     a)    
                             h,r\; og\; s er sider i en retvinklet trekant, hvor s er hypotenusen:'
                     
                             h^2+r^2=s^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

a) Brug Pythagoras

b) Hvis du folder den krumme side ud, kan du se, at den danner et cirkeludsnit, hvor radius er længden af den krumme flade, mens buelængden er omkredsen af grundfladen. Du kan beregne hele cirklens areal og så finde udsnittets areal ved forholdet mellem buestykket og hele omkredsen.

c) Rumfanget findes ved

V= \frac{1}{3}hG

hvor h er højden og G grundfladens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2015 af mathon

b)
         Arealet af den krumme overflade
        
                A_{krum}=\pi \cdot r\cdot s=\pi \cdot r\cdot \left ( 13\; cm \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2015 af mathon

c)

     Kræmmerhusets rumfang:

               V_{kegle}=\frac{\pi}{3} \cdot h\cdot r^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

b) Bemærk, at arealet kan findes ved at buelængden findes som omkredsen af grundfladen, hvorefter det søgte areal findes som om det var en trekant med buelængden som grundlinie og udsnittets radius som højde.


Skriv et svar til: Rumfanget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.