Matematik

f(x,y)=kvdr.(x^2+y^2-1)+ln(4-x^2-y^2)

30. august 2015 af Ansiiv2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

find og skitser domænet for grafen:

f(x,y)=kvdr.(x^2+y^2-1)+ln(4-x^2-y^2)

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2015 af Stats

f(x,y)=\sqrt{x^2+y^2-1}+\ln(4-x^2-y^2)

x+ y- 1 ≥ 0
0 ≤ x2 + y2 ≤ 1
0 ≤ x + y ≤ 1

4 - x2 - y2 > 0
- x2 - y2 > -4
x2 + y2 < 4
x + y < 2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2015 af peter lind

x2 + y2 - 1 ≥ 0 <=> X2+y2 ≥ 1

x2+y2 = 1 angiver en cirkel med centrum i (0,0) og radius 1. Den angivne mængde er derfor alle punkter på denne cirkel og alle punkter, der ligger udenfor denne cirkel

x2+y2 < 4 angiver alle punkter, der ligger indenfor en cirkel med centrum (0, 0) og radius 2


Skriv et svar til: f(x,y)=kvdr.(x^2+y^2-1)+ln(4-x^2-y^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.