Matematik

Prøve i vækstmodeller

30. august 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.. 

Jeg skal til matematik prøve i vækstmodeller på tirsdag.. Men jeg har så meget svært ved at se forskel på eksponentiel, lineære og potentiel udviklinger?

Hvornår ved jeg, hvilken formel jeg skal bruge af de 3.... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af peter lind

Det vil normalt være oplyst i opgaven. Hvis man skal finde frem til hvilken af vækstmodellerne, der skal bruges, kan man lave regressionsanalyse på data og se hvilken, der passer bedst. Lav enten en graf for de 3 muligheder eller sammenlign regressionskoefficienterne, som skal være så tæt på 1 som mulig


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af mathon

Lineær udvikling:
                                        f(x)=a\cdot x+b

Eksponentiel udvikling:
                                       f(x)=b\cdot a^x

Potensiel udvikling:
                                       f(x)=b\cdot x^a

Hvilken du skal anvende, kommer an på opgavetekstens oplysninger eller de foretagede regressioner på de givne DATA


Svar #3
30. august 2015 af LouiseJense (Slettet)

Taaaak... kan du komme med et eksempel, hvornår jeg skal bruge hvad? så kan jeg se forskellen... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2015 af PeterValberg

Prøv lige at se video nr. 17 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. august 2015 af LouiseJense (Slettet)

Mange tak 


Skriv et svar til: Prøve i vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.