Kemi

molmasse?

30. august 2015 af karenvivild (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen som gider at forklare mig denne opgave?

10 g ikke elektrolyt vil, når den er opløst i 500 g vand, giver anledning til en frysepunktssænkning på 0,372 grader celcius. Opløsningens massefylde sættes til 1 g/ mL. 

Beregn den opløste forbindelse molmasse? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af mathon

Sammenhængen er
                                        \Delta T=k\cdot \frac{m}{m_F\cdot \{M\}}                  \begin {array} {|c|c|c|} m,m_F&k&\Delta T\\ \hline masseenhed&K&K \end{array}
hvor
        \Delta T er frysepunktssænkningen
        m     er massen af det oplsøste stof
        m_F  er massen af det Flydende opløsningsmiddel
        \{M\} er det opløste stofs molmassetal                                
         k       er en proportionalitetsfaktor (kryoskopiske konstant)

Når vand er opløsningsmidlet
gælder:

                                       \Delta T= \left (1860 \; K \right ) \cdot \frac{m}{m_F\cdot \{M\}}

        


Svar #2
30. august 2015 af karenvivild (Slettet)

Tak skal du have for hjælpen. Jeg har fået svaret til at være 100 g/ mol. 

I klassen har vores kemilærer kun givet os denne formel, til at løse opgaven: 

ΔTf=Kf * (cm2+cm3...+)

, hvor ΔTf= frysepunktssænkning

Kf= en konstant for vand 1, 853 K mol-1*kg

cm= osmolalitet af det(evt, flere) opløste stoffer. 

Jeg har forsøgt at anvende denne formel for at komme frem til værdien i facitlisten, men det ser ud som om, at den ikke virker? 

Mit spørgsmål er, om din ovenstående formel er den eneste måde, man kan beregne molmassen af det opløste stof? 


Skriv et svar til: molmasse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.