Kemi

Beregn den formelle stofmængdekoncentration af coffein i en kop stærk kaffe.

30. august 2015 af C6991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figur 1. a) En kop stærk kaffe. b) Strukturformel for coffein. Molekylformlen for coffein er C8H10N4O2.

En kop stærk kaffe med et volumen på 150 mL indeholder omkring 200 mg coffein.

1. Beregn den formelle stofmængdekoncentration af coffein i en kop stærk kaffe. 

En der kan vise mig hvordan jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af mathon

   molmasse    M(C_8H_{10}N_4O_2) = SUM \left(\{8,10,4,2\}*\{12{.}011,1{.}008,14{.}007,15{.}999\}\right)

   formel stofmængdekoncentration:
             
                    c(C_8H_{10}N_4O_2)=\frac{n}{V}=\frac{\frac{0{,}2\; g}{M}}{0{,}150\; L}
                


Svar #2
30. august 2015 af C6991 (Slettet)

Vil du ikke regne det helt ud, for er stadig ikke helt med 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2015 af mathon

#2

molmasse    M(C_8H_{10}N_4O_2) = SUM \left(\{8,10,4,2\}*\{12{.}011,1{.}008,14{.}007,15{.}999\}\right)\; \frac{g}{mol}=194{,}194\; \frac{g}{mol}   

formel stofmængdekoncentration:
             
                    c(C_8H_{10}N_4O_2)=\frac{n}{V}=\frac{\frac{0{,}2\; g}{194{,}194\; \frac{g}{mol}}}{0{,}150\; L}=0{,}06866\; M


Skriv et svar til: Beregn den formelle stofmængdekoncentration af coffein i en kop stærk kaffe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.