Matematik

Trigonomitri

30. august 2015 af mathisgood (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Kan i hjælpe mig med opgave c jeg ved slet ikke hvordan man regner den

har vedhæftet et billede

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af StoreNord

I trekanten BEO kender vi den lange side; den er 570.

De to andre er lige store.

Vinkel O er 3 * 360/8.

Brug den cosinus-relation der ender på cos(O).

Giver det ikke noget med:    570² = e² *b² - eb*cos(O)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2015 af Stats

Eller at EOG er en retviklet trekant.

Anvend at  EOG = 22,5º

cos (22,5) = hos/hyp

hos = (1/2)·|AF|

som giver:

cos(22,5) = (570/2)/hyp ⇔ hyp = (570/2)/cos(22,5)

Da hyp = |EO| = |OC|

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Trigonomitri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.