Matematik

Reduktion >.<

30. august 2015 af Apaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

x((3x+1)/(-x)+1)+1

...
 

Først forlænger jeg +1 inde i parantesen til 1*-x/-x = -x/-x

x((3x+1)/(-x)+(-x)/(-x))+1

Så lægger jeg de to brøker sammen

x((2x+1)/(-x))+1

Ganger x ind, og lader x gå ud medhinanden: 

((2x+1)/(-x))+1

Så omskriver jeg til 2x/-x= -2       +       1/-x       + 1

og får -1 + 1/-x

Men det er ikke en af svarmulighederne :>....


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af StoreNord

Du lægger vist de to brøker forkert sammen.

Hvad er svarmulighederne?

Du kan eventuelt taste udtrykket ind i en funktion i Geogebra.

og derefter taste svarmulighederne ind som andre funktioner. Det svar som falder sammen med den første, må være det rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du får regnet forkert, da du ganger x med (2x + 1) / (-x).

x * (2x + 1) / (-x)  + 1 =

(2x + 1) / (-1)  + 1 =

-2x - 1  + 1 =

-2x


Skriv et svar til: Reduktion >.<

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.