Matematik

Matematik hjælp!! haster

30. august 2015 af Anna830 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Følgende spørgsmål lyder 

Vi har en trekant hvor ABC har 

Højde: fra C til fodpunkt D

a) skal besteme BC og arealet af trekant ABC

b) skal bestemme <B og medianen

(billede vedlagt)


Svar #1
30. august 2015 af Anna830 (Slettet)

ingen??


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

Pythagoras for trekant BCD:

BC2 = 62 + (2 + 5)2

Areal af trekant = ½ højde * grundlinie

Areal = ½ * 6 * 5

b)

tan B = 6 / (2 + 5)

Cosinusrelationen giver

M2 = 52 + (BC / 2)2 - 2 * 5 * (BC / 2) * cosB


Svar #3
30. august 2015 af Anna830 (Slettet)

forstår ikke helt det sidste, hvilken formel for consinus er brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er cosinusrelationen:

http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation

som jeg benytter på trekanten mellem punkterne A, B og midtpunktet af BC.

Du kender vinkel B. Den ene side er 5. Den anden side er BC/2, og den sidste side er M, som du skal finde.


Svar #5
30. august 2015 af Anna830 (Slettet)

i min bog står der at tanB = b/a

burde der så ikke stå tan B = (2 + 5) / 6

?


Svar #6
30. august 2015 af Anna830 (Slettet)

i mine beregninger er arealet = 15

BC = 9,2 

det er vel rigtigt, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

I en retvinklet trekant er tangens til en vinkel lig med forholdet mellem dens modstående katete og dens hosliggende katete. Det får jeg til

tan B = 6 / (5 + 2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

#6

Det får jeg også.


Svar #9
30. august 2015 af Anna830 (Slettet)

Mange tak!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2015 af mathon

eller…

           a^2=6^2+7^2=85

           b^2=6^2+2^2=40

           c^2=25

                                             m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2(b^2+c^2)-a^2}


Skriv et svar til: Matematik hjælp!! haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.