Matematik

Ufokortelige brøker. Haster!!

30. august 2015 af Jens1901 - Niveau: 10. klasse

1/3/5 - Hvordan udregner man følgende opgave? Jeg kender godt facit, men vil gerne finde ud af, hvordan man finder frem til resultatet!

PÅ forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af Stats

\frac{1}{\frac{3}{5}}=\frac{5}{3}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når der ikke er sat nogen parenteser, skal du lave beregningerne i den nævnte rækkefølge: 1 divideret med 3 giver 1/3. Dernæst skal du dividere med 5. 1/3 divideret med 5 giver (1/3)/5 = 1/(3*5) = 1/15


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2015 af StoreNord

Ups! - Jeg klapper i igen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

#2 er korrekt. Det er analogt til at 1-3-5 = (1-3)-5= -2-5= -7.


Skriv et svar til: Ufokortelige brøker. Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.