Matematik

Fra km^3 til m^3

31. august 2015 af oliversut (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Hvordan får jeg 1,08*10^12 km^3

lavet om til m^3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2015 af Therk

1 \, km = 1000 \, m \\

Dermed:

{\color{red}1}\, km^3 = (1000 \, m)^3 = 1000^3 \, m^3 = {\color{red}1} \cdot 10^9 \, m^3

Erstat nu det røde med det du gerne vil finde.


Svar #2
31. august 2015 af oliversut (Slettet)

Okay tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2015 af mathon

            1\;km^3=(1\;km)^3=(10^3\;m)^3=(10^3)^3 \; m^3=10^9\;m^3

             1=10^9\frac {m^3}{km^3}
hvoraf
             1{,}08\cdot 10^{12}\;km^3=(1{,}08\cdot 10^{12}\;km^3)\cdot 1=(1{,}08\cdot 10^{12}\;km^3)\cdot \left( 10^9\;\frac{m^3}{km^3}\right)=

                                                                                                    1{,}08\cdot 10^{21}\;m^3

            


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2015 af StoreNord

Jeg ville da bare gange      1,08*10¹²       med 1000³

Forholdet mellem kilometer og metet er jo 1000.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2015 af Therk

#4

Jeg ville da bare gange      1,08*10¹²       med 1000³

Forholdet mellem kilometer og metet er jo 1000.

Alt er "bare", når man kan det. Intet er "bare", når man ikke har styr på det. :) Men det er da også det, der anvises, både i #1 og #3!


Skriv et svar til: Fra km^3 til m^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.