Matematik

Bestem linjens ligning som er parallel med en linje

31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmes en ligning for en linje der går igennem et punkt, og som er parallel med en linje som er givet ved funktion??


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2015 af Stats

Samme hældningskoefficient

y = ax + β    ----    ligning som tages hensyn til.
y1 = ax1 + b   ----- Den ligning som skal gå igennem punktet (y1,x1) og har samme hældningskoefficient som ovenstående. Bestem da b.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Forstår ikke helt, hvad hvis jeg ex har et punkt der hedder (4,3) og linje 2y+2x-8=0..


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2015 af Stats

Linjen: 2y+2x-8=0 er en ret linje.

2y + 2x - 8 ⇔ 2y + 2x = 8 ⇔ 2y = -2x + 8 ⇔ y = -x + 4

Du har nu hældningskoefficienten, a = -1 og punktet (y1,x1) = (4,3)

Bestem nu:

y1 = ax1 + b

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2015 af mathon

givet linjen:
                           2x+2y-8=0     med normalvektor  \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 2\\2 \end{pmatrix}

den parallelle linje har samme normalvektor og går gennem (4,3)
følgelig har den ligningen:

                                            \begin{pmatrix} 2\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-4\\y-3 \end{pmatrix}=0

                                             2x+2y-14=0

               


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2015 af mathon


givet linjen:
                           2x+2y-8=0
                            y=-x+4

den hermed parallelle linje gennem (4,3)

                           2x+2y-14=0
                           x+y-7=0

                           y=-x+7             med samme hældningsloefficient.

  


Svar #6
31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til den normalvektor? Er det 2x og 2y der skal være den normalvektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2015 af mathon

    linjen
                                      ax+by+c=0
    har normalvektor
                                      \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}


Svar #8
31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Vil det så sige at svaret er      [2x+2y-14=0] =>  [y=-x+7]   

#4 & #5 er bare to forskellige måder man evt kunne finde løsningen på, eller er jeg galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2015 af mathon

To forskellige metoder men samme løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2015 af Stats

Livet er hårdt. Det er endnu hårdere, når man er dum - John Wayne 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #11
31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

JohnForbes synes du skal vise respekt. Vi kan ikke alle være ligeså kloge som dig.


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. august 2015 af Stats

#11

Det er et citat....

Jeg mener jo ikke direkte det der står i #10...

Mathon skriver så smukt de 2 mulige veje, hvorpå opgaven kan løses.

Til dette skriver du blot:

Vil det så sige at svaret er      [2x+2y-14=0] =>  [y=-x+7]   

#4 & #5 er bare to forskellige måder man evt kunne finde løsningen på, eller er jeg galt på den?

Uden at få yderligere forklaringer...

At jeg skriver kommentaren i #10 kommer idét jeg skrev i #1 og #3 en mere simple og lettere forklaring. Men alligevel benytter du dig af forklaringerne i #4 og #5

Du burde vel stille spørgsmål til #4 og #5 da jeg specielt i #4 vil sige, at det er lidt højere niveau.

Derfor er citatet i #10 sarkastisk ment.
(Hvis du vil have det mere uddybet; det hjælper dig ikke at skrive af efter mathon. Du bør forstå hvad han skriver, da du ellers ikke vil have lært noget. - Håber at #11 blev mere forståeligt. - PS, intet ondt i #13, det er faktisk at jeg syntes det er syndt for dig.)

Så kan du ellers spørge dig selv, om jeg så har respekt for dig eller ej.. - Men det er selvfølgelig svært at tolke sarkasme uden at være face2face

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Bestem linjens ligning som er parallel med en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.