Matematik

Andengradspolynuimium

01. september 2015 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau


 


Svar #1
01. september 2015 af hellokitty3

Det er denne opgaven. :)

Vedhæftet fil:Doc1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2015 af mathon

            y=f(x)=-0{,}043x^2+1{,}8x+8{,}5
a)

            f(0)=8{,}5
            Kanonens munding befinder sig 8,5 m over jordniveau.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2015 af mathon

b)
        toppunkt
                         T=\left ( x_T\, ;c-a\cdot{ x_T}^2 \right )

                         T=\left (20{,}9302\, ;8{,}5-(-0{,}043)\cdot{ 20{,}9302}^2 \right )=\left ( 20{,}9302\, ;27{,}3372 \right )


Svar #4
01. september 2015 af hellokitty3

Hvad med c? :)


Svar #5
01. september 2015 af hellokitty3

Og opgave b forstår jeg ikke helt. hvor har du 20 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2015 af mathon

c)
        
Løs
                    2{,}5=-0{,}043x^2+1{,}8x+8{,}5\; \; \; \; \; \; x>20{,}9302


Svar #7
01. september 2015 af hellokitty3

Okay.Tak. Så er det kun b jeg staidgvæk ikke forstår kunne du måske forklare mig det igen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2015 af mathon

#7
          x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-1{,}8}{2\cdot (-0{,}043)}


Svar #9
01. september 2015 af hellokitty3

Er det til b?

Svar #10
01. september 2015 af hellokitty3

jeg kan stadigvæk ikke forstod c'erne en der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2015 af mathon

                   2{,}5=-0{,}043x^2+1{,}8x+8{,}5\; \; \; \; \; \; x>20{,}9302

                            hvilket ikke kan give en negativ løsning.


Svar #12
01. september 2015 af hellokitty3

Men hvorfor kan det ikke give en negativ løsning? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. september 2015 af mathon

Fordi parablen ligger i første kvadrant. (x ≥ 0   y≥ 0)


                


Svar #14
01. september 2015 af hellokitty3

Når okat. :)


Skriv et svar til: Andengradspolynuimium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.