Matematik

Opgave med tangent, røringspunkter og trekants areal

01. september 2015 af figgolo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg har brug for lidt hjælp til en opgave.

En tangent til grafen for f(x) = 3,2*1,13x har hældningen 2.

a) Bestem røringspunkternes koordinater med 2 decimaler.

Tangenten danner sammen med koordinatakserne en trekant.

b) bestem denne trekants areal.

a har jeg vist fundet ud af. Jeg tog f'(x)=2 (=13,35) for at finde x-koordinaten og f(13,35) for at finde y-koordinaten (=16,36)
Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af mathon

Tangentligning
                              y-16{,}36425=2(x-13{,}35281 )

Bestem tangentens skæring med koordinatakserne.

Beregn derefter arealet af den retvinklede trekant, hvis kateter er de af tangenten akseafskårne linjestykker.


Svar #2
01. september 2015 af figgolo (Slettet)

jeg forstår ikke din tagentligning? Jeg får med Ti-nspire y=0,499391x+3,0873

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2015 af mathon

#2

Tangentligning
                              y-16{,}36425=2(x-13{,}35281 )

                              y=2x-10{,}3414

........

jeg forstår ikke din tagentligning? Jeg får med Ti-nspire y=0,499391x+3,0873

Hældningskoefficienten for tangenten skal være \mathbf{\color{Red}2}, hvor du har 0,499391.


Skriv et svar til: Opgave med tangent, røringspunkter og trekants areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.