Matematik

Hjælp til mat?

01. september 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg står med en opgave, som lyder:

Grafen for funktionen f(x) = 3x2 - 12x + 9 er en parabel.

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.

Ved ikke helt hvordan jeg bærer mig ad, så lidt hjælp ville gøre godt?

P.S. Jeg arbejder på n-spire :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af StoreNord

Du kan jo differentiere den og se hvor f' er nul.

Eller følge dette link:   https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/andengradsligning/toppunktsformel


Svar #2
01. september 2015 af yasminadem (Slettet)

Når jeg differentierer den bliver det: fI(x) = 6x + 12

Men så forstår jeg ikke hvordan jeg ellers skal gøre?? :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2015 af lars220000 (Slettet)

Først finder du deskriminanten (d=b^2-4*a*c)

Og derefter sætter du bare dine værdier ind i formlen for toppunktet = (x,y) = (-b/2*a, -d/4*a)


Svar #4
01. september 2015 af yasminadem (Slettet)

Nåhh okay, tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til mat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.