Matematik

Mat Ab1 opg. 161

01. september 2015 af Emma1117 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg har brug for hjælp til en opgave. Jeg har vedhæftet et billede af opg. 161 i en besked nedenunder. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af StoreNord

Hvor kan man se din opgave?


Svar #2
01. september 2015 af Emma1117 (Slettet)

:) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2015 af Stats

..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2015 af StoreNord

1. svar:   n = 7     sqrt(49 =7)

Det er bare ved at hele tiden at lægge det nye n til inde under kvadratrodstegnet. og så kende sine kvadrattal.

2..svar:   n=14      sqrt(196) = 14


Svar #5
01. september 2015 af Emma1117 (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det? 


Svar #6
01. september 2015 af Emma1117 (Slettet)

1+2+3+4+5+6+7 = 28 
Sqrt af 28 er ikke et helt tal 

har jeg misforstået det du skriver?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. september 2015 af Stats

n = 7 giver √28, hvilket ikke er et helt tal

Anvend sumformlen
\sum_{i=1}^{n}i=\frac{n\cdot (n-1)}{2}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. september 2015 af Stats

\\ n^2-n=2\cdot a^2\Leftrightarrow \\ n^2-n-2\cdot a^2

hvilket er en andengradsligning, og a er det mindste kvadrattal

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #9
01. september 2015 af Emma1117 (Slettet)

Mange tak for svarene :)
Men vi har ikke haft om andengradsligninger før, og jeg har lidt svært ved at forstå helt præcis hvordan jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2015 af Stats

Ok...

Det første svar er n = 9 og den næste i rækken er n = 50

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #11
01. september 2015 af Emma1117 (Slettet)

Men jeg vil bare rigtig gerne forstå, hvorfor det giver det? 

1+2+3+4+5+6+7+8+9=45 
og kvadratroden af 45 = 6,7 (og det er jo ikke et helt tal?) 


Skriv et svar til: Mat Ab1 opg. 161

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.