Matematik

Regn

01. september 2015 af sejkim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder således:

Hvordan er sammenhængen mellem terningens størrelse og den procentdel der er blevet farvet. 

Hvordan regner man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af StoreNord

Vi kan ikke se opgaven!


Svar #2
02. september 2015 af sejkim (Slettet)

Terningen er 3x3 og 34,90% er farvet :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2015 af StoreNord

Det er da godt, du har regnet den ud selv. For jeg har endnu ikke seet opgaven.


Svar #4
02. september 2015 af sejkim (Slettet)

Det er de eneste oplysninger der er :) Jeg skal bare finde ud af sammenhængen mellem det, men det ved jeg ikke hvordan man gør 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2015 af StoreNord

De 34,9% er enten de hvide øjne eller den røde terning.

0,349=\frac{3*7*Pi*r^{2}}{6*9}\; \; \; \; \; eller\; \; \; \; \; 0,651=\frac{3*7*Pi*r^{2}}{6*9} \Leftrightarrow

r=sqrt(\frac{0,349*6*9}{3*7*Pi})\; \; \; \; \; eller\; \; \; \! r=sqrt(\frac{0,651*6*9}{3*7*Pi})\Leftrightarrow

r=0,534\; \; \; eller\; \; \; r=0,730

Vurder selv, hvordan sekseren vil se ud i det første tilfælde!

Vedhæftet fil:sekser.png

Skriv et svar til: Regn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.