Dansk

Rettelse af berettermodel

01. september 2015 af Vanessalarsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg ville være super glad hvis der lige var en der kunne tage et kig på min berettermodel og rette den. Tak på forhånd. :) 

Berettermodel af Flammen af Citroen


 

Anslag: Vi befinder os i det besatte København.  Året er 1944. Stemningen er barsk. Tyske soldater marchere igennem de danske gader overvældet af magt og begær. Mens resten af landets borgere håber, at krigen snart er ovre, er modstandsfolkene “Flammen og Citronen” Holger Danske-gruppens mest effektive våben. Ordrer til deres aktioner videregives af politichefen (/modstandsbevægelsens leder), Aksel Winther.

Præsentation: Her får vi præsenteret de vigtigste aktører “Citronen & Flammen”. “Citronen & Flammen” er kendt for deres frygtløshed og idealisme. Modstandsbevægelsens lokale “meeting location” er og forbliver Baren (hvad kalder man en tysker bar?).  Modstandsbevægelsen er eller radere sagt var, en stor bevægelse til at starte med. Men med tiden afsløres flere og flere medlemmer af modstandsbevægelsen, enten gennem aktioner de har begået eller af gruppen selv. Den mindste afsløring af modstandsbevægelsen medfører, henrettelse, afsending til koncentrationslejre, halshugning (med sværd, økse eller Guillotine) & hængsel. Citron og Flammen får uddelt en aktion af deres leder Aksel Winther. De 2 har til opgave at begå mord på en tyskervenlig mand. Hver gang de begår mord tænder flammen en cigaret, som symbolisere en slags mindeværdig/afskeds scene. Flammen Møder en ny engageret  kvinde i baren, ved navn af Ketty.   

Uddybning: Dybere relationer skabes mellem Flammen og Ketty. Aksel winther giver med tiden hårdere ordrer til Citronen og Flammen, og de 2 sættes på prøve. Citron og Flammen  skal for alvor nu, overskride deres egen personlige grænse. I mellemtiden forenes Citron, hans hustru og Citrons yndige datter. Der bliver opstået ægteskabsproblemer pga. familien ikke ser nok til hinanden. Citrons hustru fortæller ham, at hendes far ikke kan vende hjem før, at de to er blevet skilt.

Point of no return: Flammen og Citronen får uddelt en ubehagelig aktion, nemlig at dræbe en kvindelig “tyskervenlig”. Flammen & Citronen har i hele deres liv, kun skudt mandlige tyskervenlige før. I virkeligheden var det Citron der fik uddelt missionen, men da han ikke kunne få sig selv til, at dræbe en kvindelig tyskervenlig, blev det Flamme der gjorde det. Og det lykkes. Flammen lunter op til den kvidelig tyskervenligs lejlighed og braser døren op. I samme sekund løber han ledende rundt efter den kvindelige tyskervenlig i huset. Flammen finder hende ude på toilettet, og i et splitsekund går pistolen af. For første gang i Flammens liv, har han skudt en kvindelig tyskervenlig. Det Flammen ikke havde gennemtænkt var om hun havde en mand, som oven i købet også var hjemme, da episoden fandt sted. På vej ud af lejligheden støder Flammen på den kvindelige tyskervenligs ægtemand. Der står de bare og stirre på hinanden i øjnene indtil Flammen bryder øjenkontakten og stikker videre af. Her kan det regnes ud at det er point of no return for Flamme, for nu er der øjenvidne med i sagen. I Tilbagevenden til baren, hvor de ældste mødes, roses Flammen for aktionen. I mødet med de ældste tales der om hvor Citron & flammens næste og endnu større aktion finder sted. Den næste aktion bliver starten på en koldblodig krig, og deres grænser sættes på prøve. I mellemtiden begår Citron et mord, og øjenvidner var der i hvert fald. Her er point of no return for Citron. Når Citron vender tilbage til de ældste, roses han af de ældste for den aktion han lige har begået. Imellem tiden udfolder Ketty og flammens forhold sig endnu mere ud.

Konfliktoptrapning: Citrons hustru har været Citronen utro. Citronens reaktion var forvirrende og rolig på samme tid, men også hævntørstig. Citron voldtager sin egen højt elskede kone. Tre af modstandsbevægelsen er blevet henrettet, og de er ikke i mindste tvivl om, at der en stikker iblandt dem. Og mon ikke det tænkes at der er flere? Citron opgivet sin familie og givet ansvaret for dem, videre til nabolaget. Citron kan med sikkerhed love, at hvis der sker hans familie noget, skal det blive gengældt på et tidspunkt.


Skriv et svar til: Rettelse af berettermodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.