Matematik

HJÆLP til en opgave

01. september 2015 af study12 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hejsa!
Jeg skal lave opg.33,. Som i kan se ved det vedhæftede billede.
Jeg beregne længden af de 2 side. Umiddelbart, ved jeg ikke helt, hvad jeg skal begive mig ud i. Er nogle der kan hjælpe mig på vej?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af Stats

Pythagos' lærersætning

a2 + b2 = c2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
01. september 2015 af study12 (Slettet)

Tak for svar Dennis!
Men, Pythagoras læresætning bruges kun til retvinklet trekanter, eller noget i den du er. Men i så fald, hvordan kan jeg bruge den, når jeg kun ved at mellem q og p er 8 cm?

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2015 af Stats

|DP| og |DQ| er lige lange. Du har derfor |DP| = |DQ| = a.

2a2 = 82
a2 = 82/2
a = √(82/2)

Derfor er |DP| = |DQ| = √32

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: HJÆLP til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.