Matematik

Hjælp til brøkregning

01. september 2015 af Jens1901 - Niveau: 9. klasse

Opgave 1: 16 / 8a / 3

Jeg får det til 2/2a, men facit siger 6/a.. Hvordan kan det lade sig gøre? - og hvad er fremgangsmåden?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af StoreNord

Hvis opgaven siger 16/8 divideret med  a/3, bliver resultatet 6/a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2015 af peter lind

Du dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte. Du kan ikke på nogen måde få faktoren 3 til at forsvinde


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2015 af Stats

\\ \frac{16}{\left ( \frac{8a}{3} \right )}\\ \\ \textrm{Eller}\\ \\ \frac{\left ( \frac{16}{8a} \right )}{3}

Husk.. Parentesen er ikke ligegyldig.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
01. september 2015 af Jens1901

Jeg har prøvet, at gange 16 med 3, og forkortet derefter, men det resultat jeg får er helt forkert.. Hvordan skal opgaven løses? Jeg begynder at kokse i det - ligeså snart der kommer bogstaver ind i det.. 


Svar #5
01. september 2015 af Jens1901

Hvordan skal jeg så regne det ud, Dennis? :) Forstår ikke helt det, du har skrevet op dér.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2015 af StoreNord

Er der mon nogen der har forstået, hvad jeg skrev i #1?

Kommentar udbedes.


Svar #7
01. september 2015 af Jens1901

Jeg forstod ikke din forklaring. Kan du præcisere din forklaring, hvis muligt? 


Svar #8
01. september 2015 af Jens1901

Er der en venlig sjæl, der kan give én præcis og nem forklaring? Vil sætte stor pris på det!


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2015 af peter lind

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte 16/(8a/3) = 16*(3/(8a))


Svar #10
01. september 2015 af Jens1901

Så jeg skal gange 16 med 3, hvor jeg får resultatet 48.. Skal den så forkortes eller, hvordan? Og hvad med 8a? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2015 af peter lind

De (8a) står der stadig. Du kan nu forkorte


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. september 2015 af mathon

                   \frac{1}{16}:\frac{8a}{3}
Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk:

                   \frac{1}{16}\cdot\frac{3}{8a}

Man ganger to brøker ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner:

                   \frac{1}{16}\cdot\frac{3}{8a}=\frac{1\cdot 3}{16\cdot 8a}=\frac{3}{128a}


Skriv et svar til: Hjælp til brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.