Matematik

Reducering

02. september 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med at reducere dette udtryk?

(a+b)- a(a+2b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af mathon

     (a+b)(a+b)-a(a+2b)     hvis du ikke kender kvadratsætningen.


Svar #2
02. september 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Men forstår ikke hvordan jeg skal komme videre og hvad det helt præcise er jeg skal reducere? 


Svar #3
02. september 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Skal der så stå a2 + b+ 2b 

også ved at der står - foran a, skal fortegnene ændres så der står a2 - b2 - 2b? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2015 af mathon

       (a+b)(a+b)=a^2+ab+ba+b^2=a^2+ab+ab+b^2=\mathbf{\color{Red}a^2+2ab+b^2}

       a(a+2b)=\mathbf{\color{Blue}a^2+2ab}

       \mathbf{\color{Red}a^2+2ab+b^2}-(\mathbf{\color{Blue}a^2+2ab})=


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.