Matematik

Matematik - Reduktion

02. september 2015 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg skal forklare det her mundtligt på tavlen. I må meget gerne være venlige at forklare hvorfor og hvorledes, da jeg ikke helt kan få fat på det!

q=  x- (-2y+(-x-y)) - 3x + 2y - (x-y)

______________ -  ____________

        x- y                    x - y

P.S. Stregerne er brøkstreger!

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af Stats

q=\frac{x-(-2y+(-x-y))}{x-y}-\frac{3x+2y-(x-y)}{x-y}

Sådan her? eller:

q=\frac{x-(-2y+(-x-y))}{x-y}-\frac{-3x+2y-(x-y)}{x-y}

fx ]

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du må skrive det mere læseligt. Brug meget gerne fx-knappen i bjælken over svarvinduet.


Svar #3
02. september 2015 af Sarah45 (Slettet)

#1

q=\frac{x-(-2y+(-x-y))}{x-y}-\frac{3x+2y-(x-y)}{x-y}

Sådan her? eller:

q=\frac{x-(-2y+(-x-y))}{x-y}-\frac{-3x+2y-(x-y)}{x-y}

fx ]

Helt Korrekt skrevet!

Men jeg kender dog ikke til løsningen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

#3

Der er to forskellige forslag. Hvilket er det rigtige?


Svar #5
02. september 2015 af Sarah45 (Slettet)

#4

#3

Der er to forskellige forslag. Hvilket er det rigtige?

Undskyld, min fejl!

Jeg skulle ikke have skrevet "-" før 3x

Nr. 1 er det korrekte!


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

De to nævnere er ens. Derfor kan du samle det hele som én brøk med den samme nævner. Når du gør det, skal du huske, at der står minus mellem brøkerne. Derfor skal der parentes om den sidste tæller.

Næste trin er at hæve denne parentes. Da der står minus foran den, skal alle fortegn inde i den skifte til det modsatte.

Hæv derfter de indre parenteser én af gangen.

Saml led med x, led med y og rene tal i grupper og regn sammen.


Svar #7
02. september 2015 af Sarah45 (Slettet)

Hmm, det siger mig lidt noget!

Vil der så stå:

x- (-2y + (-x-y)) 3x + 2y - (x-y)

_________________________ 

      x - y

Eller hvad mener du med, at det hele bliver samlet om én hel brøk?

Men derimod ved jeg, at fortegnene ændrer sig til plus!


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du skal starte med at skrive tælleren x-(-2y + (-x-y)) - (3x + 2y -(x-y))

Desværre skal jeg nå et tog, så prøv at få en anden til at fortsætte.


Svar #9
02. september 2015 af Sarah45 (Slettet)

Jamen, det er helt okay! Tak alligevel!


Skriv et svar til: Matematik - Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.