Matematik

vektor spørgsmål

02. september 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan man godt sige inden for vektor:

vektor AB = - vektor BA?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af Stats

Ja..

\vec{AB}=-\vec{BA}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
02. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hvordan kan den regel forklares med ord?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2015 af Stats

\\ \vec{AB}=\binom{b_1-a_1}{b_2-a_2}\\ \\ -1\cdot\vec{BA}=-1\cdot\binom{b_1-a_1}{b_2-a_2}=\binom{a_1-b_1}{a_2-b_2}\\

Derfor:

\vec{AB}=-\vec{BA}

----

En modsatrettet vektor til vektor a betegnes med -a.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
02. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Tænker mere med ord.. Den omvendte vektor til AB er negativ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2015 af Stats

En modsatrettet vektor til vektor a betegnes med -a.

En vektor AB har en modsatrettet vektor BA. Da vil det i følge definitionen ovenfor gælde, at -BA vil være AB.

Du kan også vise det ved, at vektoren AB er bygget op ved, subtraktionen mellem OA og OB. dvs.

AB = OB - OA. Da vil det i følge definitionen -AB = -(OB - OA) = OA - OB = BA

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: vektor spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.