Matematik

Ligning med brøk og x på begge sider

02. september 2015 af MariaScor (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej, jeg er stødt på en svær opgave (ifølge mig) den lyder:
1/2 * x + 4= x

Mit problem er at jeg ikke ved hvordan man finder ud af x når de er på begge sider, OG der er en brøk...
Håber i kan hjælpe mig, tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af Fasper (Slettet)

1/2*x+4-1/2*x=x-1/2*x
4=1/2*x
2*4=2*1/2*x
8 = x

Skriv et svar til: Ligning med brøk og x på begge sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.