Matematik

Reducering

02. september 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne reducerings opgave:

\frac{8+5b}{4b+4}+\frac{b-3}{b+1}
Jeg har fået at vide at jeg skal sætte uden for parentes i nævneren, men jeg går i stå så.

jeg gør således:

\frac{8+5b}{4(b+1)}+\frac{b-3}{1(b+1)}=\frac{(8+5b)(b+1)1(b-3)(b+1)4}{4(b+1)*(b+1)1}

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre nu? for så kommer jeg til at gange ind i parentesen igen, så jeg får det samme resultat som jeg havde fået, hvis jeg ikke havde sat udenfor parentesen i nævneren.

Mit resultat bliver \frac{9b^{2}+5b+4}{4b^{2}+8b+4}
Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af Soeffi

#0.


Svar #2
02. september 2015 af Tila91 (Slettet)

Det hjælper mig ikke så meget. Jeg går jo i stå et sted og ved ikke, hvordan jeg kommer frem til det facit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2015 af Soeffi

#0

\frac{8+5b}{4b+4}+\frac{b-3}{b+1}=\frac{8+5b}{4(b+1)}+\frac{4(b-3)}{4(b+1)}=\frac{8+5b+4(b-3)}{4(b+1)}=\frac{9b-4}{4(b+1)}


Svar #4
02. september 2015 af Tila91 (Slettet)

Hvorfor må der sættes 4 udenfor parentesen i tælleren i 2. brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2015 af Soeffi

#3 Fordi...

\frac{b-3}{b+1}=\frac{4(b-3)}{4(b+1)}

man forlænger tæller og nævner med 4 for at få samme nævner som den anden brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2015 af inger91 (Slettet)

Nårh ja, selvfølgelig. Tak for hjælpen ??

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.