Matematik

Opgave hjælp Mat ab1 opg. 168

02. september 2015 af Emma1117 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) jeg er i tvivl, hvordan man finder ud af hvor mange cifre et tal har når man gange to tal med potenser med hinanden? Håber i kan hjælpe. 


Hvor mange cifre har tallet 2516 ⋅ 232 ?

I må meget gerne skrive hvordan i har fundet frem til svaret, da jeg gerne vil lære og forstå, ikke bare kopirer et svar :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2015 af mathon

             25^{16}\cdot 2^{32}=\left (5^2 \right )^{16}\cdot 2^{32}=5^{32}\cdot 2^{32}=(5\cdot 2)^{32}=10^{32}

som skrives med et 1-tal efterfulgt af 32 nuller.


Skriv et svar til: Opgave hjælp Mat ab1 opg. 168

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.