Fysik

Spørgsmål til i morgen!!

02. september 2015 af simone1517 - Niveau: B-niveau

Min lærer har givet min klasse en lille opgave for til i morgen. 

Vi skla finde ud af, hvor lang en ledning er. Vi har disse informationer:

R= 5,00 ohm

d= 2,00 mm

Hvordan finder jeg længden?

Hjælp!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af mathon

       R=\rho_{Al} \cdot \frac{L}{a}
                                            R er ledningens resistans målt i \Omega
                                            \varrho  er ledningens specifikke modstand målt i \Omega \cdot m
                                            L er ledningens længde målt i m
                                            a er ledningens tværsnitsareal målt i m^2


Svar #2
02. september 2015 af simone1517

Den består af aluminium! :)) Sorry, glemte lige det

Svar #3
02. september 2015 af simone1517

Skal man forkorte den eller er det bare st sætte de informationer jeg har ind på pladserne?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2015 af mathon

Beregn L ud fra formlen:
                                               L=\frac{R\cdot a}{\rho _{Al}}


Svar #5
02. september 2015 af simone1517

Jeg har jo ikke længden, hvordan jeg så sætte L ind?


Svar #6
02. september 2015 af simone1517

Jeg kunne ikke se formlen før. Det er lige meget :)


Svar #7
02. september 2015 af simone1517

Er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2015 af mathon

Beregn først ledningens tværsnitsareal a.


Svar #9
02. september 2015 af simone1517

Er det ikke 3,14*1,00^2?

Som så giver 3,14?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2015 af hesch (Slettet)

#7:  Kig engang på dine enheder:

Ω / ( Ωm ) kommer ud med enheden  m-1. Det er da ikke en længde !

Hint:  Enheden for ρ er i virkeligheden  [ Ωm2 / m ]  ( forkortet til Ωm ).

Kig på denne enhed og prøv igen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2015 af mathon

     a=\pi \cdot 10^{-6}\; m^2

     \varrho _{Al}=2{,}7\cdot 10^{-8}\; \Omega m

                        L=\frac{R\cdot a}{\rho _{Al}}=\frac{(5{,}00\; \Omega )\cdot (\pi \cdot 10^{-6}\; m^2)}{2{,}7\cdot 10^{-8}\; \Omega m}


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. september 2015 af hesch (Slettet)

##7,10:  Mathon er en flink fyr, der leverer en færdig formel ( mangler blot det endelige facit ).

Fik du lært noget, og kan du gennemregne noget lignende en anden gang ?

Eller fik du blot stukket en formel ud, uden at forstå ?

SP anbefaler hints, ikke færdige formler uden krav til fordybelse/forståelse.


Svar #13
02. september 2015 af simone1517

Det eneste jeg er i tvivl om er, hvorfor er vores paluminium ( kan ikke lige skrive det med tegn) 2,7*10^-8 ohmm?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. september 2015 af hesch (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. september 2015 af hesch (Slettet)

#13:  Ad:  kan ikke lige skrive det med tegn

Tryk på Ω-knappen ovenfor svarfeltet. Der fremkommer så et skema med diverse tegn. Tryk på det ønskede tegn i dette.


Skriv et svar til: Spørgsmål til i morgen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.