Matematik

Differentialregning: Bestem DELTA y

02. september 2015 af Lukihyl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej....

Jeg har fået opgaven:
Bestem Δy for g (y=1x+-2) med udgangspunkt i x0 når h er 2 og

1) x0 = -1    2) x0= 0   3) x0=1
 

Jeg ved jeg skal bruge formlen: Δy=f(x0+h)-f(x0)  , men jeg syntes bare ikke at jeg kan få det til at gå op :(

På forhånd tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af mathon

           g(x)=x-2

           \Delta g=g(x_o+h)-g(x_o)=x_o+h-2-(x_o-2)=x_o+h-2-x_o+2=h

           \Delta g=h    uanset værdien af x_o

dvs
           \Delta g=h=2  i alle tre tilfælde.


Skriv et svar til: Differentialregning: Bestem DELTA y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.