Matematik

Kassens rumfang

02. september 2015 af hejsen1231 (Slettet) - Niveau: C-niveau

"Vi laver en kasse af seks sideflader som vi skærer ud af en rektangulær plade der er 6 enheder og 12 enheder lang. Se figur. Bestem rumfang R(x) som funktion af x"
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an' 

I kan finde figuren ved at søge på google "funktioner generelt matematik på b-niveau karsten juul" så er det øvelse 2.4 på side 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af StoreNord

Det kunne ligne en kasse på 6x3x1,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2015 af StoreNord

R(x)=6*x*\frac{12-2*x}{4}\Leftrightarrow R(x)=\frac{72*x-12*x^{2}}{4}\Leftrightarrow R(x)=-3x^{2}+18x

x mellem 0 og 3.

Max 27 kubikenheder.


Skriv et svar til: Kassens rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.