Kemi

Enkeltbinding, dobbeltbinding, trippelbinding og stregformler

03. september 2015 af Sten25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvis jeg fx skal tegne en stregformel for N2, så ved jeg, at det bliver til en trippelbinding, altså: N≡N, men hvorfor er det, at det bliver til en trippelbinding? Altså hvordan ved jeg, at de danner en trippelbinding?

Jeg takker på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2015 af Arccossintan (Slettet)

Når to nitrogenatomer binder sig sammen vha. en tripelbinding, så opfyldes oktetreglen for begge atomer, da nitrogenatomet har 5 elektroner i sin yderste skal.


Svar #2
03. september 2015 af Sten25 (Slettet)

Ah, så det er også derfor, at kuldioxids stregformel ser ud, som den gør? Altså O=C=O, da oxygen har 6 elektroner i yderste skal og 6 + 2 = 8. Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2015 af Arccossintan (Slettet)

Ja, præcis.


Svar #4
03. september 2015 af Sten25 (Slettet)

Mange tak for din hjælp.


Skriv et svar til: Enkeltbinding, dobbeltbinding, trippelbinding og stregformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.