Fysik

vekselspænding hjælp

04. september 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan fortæle mig hvordan jeg regner tiden ud når når den kommer op til 25 v?

"En sinuskurv med periodetiden T = 20 ms som følger forskriften

u=48v*sin(w*t)

1.1 Beregn tiden, når spændingen har øjebliksværdiet u=25"


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af mathon

      u(t)=(48\;V)\cdot \sin(\omega t)=(48\;V)\cdot \sin\left(\frac{2\pi}{T} \cdot t\right)=(48\;V)\cdot \sin\left(\frac{2\pi}{0{,}020\;s} \cdot t\right)

      25\;V=(48\;V)\cdot \sin\left(\frac{2\pi}{0{,}020\;s} t\right)

      \sin\left(100\pi\cdot t\right)=\frac{25}{48}

      \sin\left(100\pi\cdot t\right)=\sin(\pi-100\pi\cdot t)=\frac{25}{48}

dvs
          \sin\left(100\pi\cdot t\right)=\sin(100\pi(t_o+\Delta t))=\frac{25}{48}

          \sin(100\pi \cdot t_o+100\pi\Delta t))=\frac{25}{48}

                        100\pi\Delta t=p\cdot 2\pi\;s
                        \Delta t=p\cdot \frac{2\pi}{100\pi}\:s=p\cdot 0{,}02\;s

løsning til
                    \sin\left(100\pi\cdot t_o\right)=\frac{25}{48}

                    100\pi\cdot t_o=\sin^{-1}\left(\frac{25}{48}\right)=0{,}547827

                    t_o=\frac{0{,}547827}{100\pi}\;s=0{,}001744\;s=1{,}744\;ms
hvoraf
                    t=1{,}744\;ms+p\cdot(20\:ms)\;\;\;\;p\in Z

løsning til
                    \sin\left(\pi-100\pi\cdot t_o\right)=\frac{25}{48}

                    \pi-100\pi\cdot t_o=0{,}547827

                    t_0=\frac{\pi-0{,}547827}{100\pi}=0{,}008256\;s=8{,}256\;ms

hvoraf
tiderne når spændingen har øjebliksværdien 25 V:

                              t=\left\{\begin{matrix} 1{,}744\,ms+p\cdot20\;ms\\8{,}256\,ms+p\cdot20\;ms \end{matrix}\right.\;\;\;\;\;p\in Z

                   

                   


Svar #2
04. september 2015 af Teko123 (Slettet)

1000 tak for dit svar!

Jeg har et lille spørgsmål mere..hvor kommer de 100π fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2015 af hesch (Slettet)

100π har du fra en opgivet periodetid, T = 20ms  →  frekvensen = 1/T = 50Hz.

ω = 2*π*f = 100π  ( 50 cirkelomdrejninger pr. sek., 1 cirkelomdrejning = 2π radianer ).


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2015 af mathon

#2

              \frac{2\pi}{0{,}020\;s}=\frac{\pi}{0{,}010\;s}=100\pi\;s^{-1}


Skriv et svar til: vekselspænding hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.