Fysik

Indfaldsvinkel på 60 grader

04. september 2015 af SusanneW (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde udfaldsvinklen fra glas til luft

n1 = 1,51 (glas)

n2 = 1 (luft)

i = 60 grader

u = ?

Her er mine udregninger:

n_{1}sin(i)=n_{2}sin(b)

1,51sin(60)=1sin(b)

sin(b)=1,51sin(60)=1,31

sin^{-1}(1,31) = DOMAIN Error

Hvilket selvfølgelig er fordi sin-1(1.31) ikke giver mening.

Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor det er gået galt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af mathon

Grænsevinklen for total refleksion er ca. 49^{\circ}.

Så med en indfaldsvinkel på 60^{\circ} i en plan glas-luft-grænseflade er der total refleksion og derfor ingen udfaldsvinkel i luft.


Skriv et svar til: Indfaldsvinkel på 60 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.