Fysik

Moment og krafter

04. september 2015 af Gandhara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj,

Jeg synes ikke jeg kan gennemskue fremgangsmåden i den vedhæftede opgave!

1) Hvad er det helt præcis for en længde der reduceres med 8mm?

Jeg forstår opgaven således:

2) Hvordan beregnes momentet, M, som kommer til at stå på værktøjet?

3) Hvor stor en kraft, F, producerer denne moment?

Men jeg kan bare ikke se hvordan jeg skal beregne M og F.

Er der en der kan sætte de nødvendige matematiske udtryk op, og forklare hvorfor det forholder sig således?

Vedhæftet fil: 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1) Det er fjederen der reduceres med 8 mm.

Der skal være balance mellem det moment, som fjederen yder, og det moment, som hånden yder.

2) M = Ffjeder * a

M = 370N * 0,150m

3) M = Fhånd*cos(v) * b  <=>

Fhånd = M/(cos(v)*b)

v=20o og b=0,375m


Svar #2
05. september 2015 af Gandhara (Slettet)

#1

Hvordan kan det være at du i din udregning af momentet i 2) ikke tager højde for vinklen mellem punktet B og kraften, F? Jeg kan se at vinklen ikke er 90 grader, men noget i retning af 75 grader?

Hvordan kan det være at vinklen på 55 grader ikke er brugt til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der virker en kraft fra fjederen vinkelret på den der gule metalstang med længden 150 mm. Dette giver et kraftmoment på 370N*0,150m (som forsøger at dreje apparatet mod uret). Dette modvirkes af momentet M fra hånden (som forsøger at dreje apparatet med uret). Da der skal være balance mellem disse to momenter (apparatet drejer ikke rundt), skal de være lige store. Altså M = 370N*0,150m.

M kan også beregnes som

M = Fhånd*cos(v)*b

hvor b er de 375mm og Fhånd*cos(200) er kraften fra hånden projiceret ind vinkelret på armen.

Jeg kan ikke se, at de 55o skal bruges til noget.


Skriv et svar til: Moment og krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.