Matematik

beviset

04. september 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej vil nogle hjælpe mig, at hvordan jeg skal bevise denne her ligning: 

cos^2(x)+sin^2(x)=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bruge en tegning af enhedscirklen samt Pythagoras.

http://eg10y.infogeist.dk/topic_1_5-4.html

Formlen kaldes for 'Idiotformlen'.


Svar #2
05. september 2015 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan vil man løse denne her ligning: cos(x)=sin(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan løse den ved at betragte enhedscirklen:

Husk at når du har vinklen x, så aflæser du cos(x) som x-koordinaten til skæringspunktet med enhedscirklen og sin(x) som y-koordinaten. Du skal altså finde de vinkler, hvor x- og y-koordinaterne er ens. I intervallet [0 ; 2π[ er der to løsninger: x = π/4 og x = π/4 + π. Den generelle løsning er x = π/4 + p*π


Svar #4
05. september 2015 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan skal jeg finde monotoniforholdene skal differtienere f(x) og dermed indsætte pi/4+p*pi 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvad er forskriften for f(x)?


Svar #6
05. september 2015 af Mie12345678 (Slettet)

cos(x) 

giver det ikke -sin(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

f(x) = cos(x)

f '(x) = -sin(x)

Løs så f '(x) = 0, og lav det der skema med x, f '(x) og f(x). Er der angivet noget med i hvilket interval, der skal undersøges? For eksempel [0 ; 2π[?


Svar #8
06. september 2015 af Mie12345678 (Slettet)

okay tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: beviset

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.