Fysik

Varmelære

05. september 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg er blevet lidt forvirret over denne opgave (vedhæftet)

Jeg kan ikke se, hvilken formel jeg skal bruge til opgaverne, da det forvirrer mig, der både er tempeatur og tid givet. Skal jeg medregne aluminiums temperatur og masse i opg.a

Jeg håber I kan forklare mig, hvordan jeg skal løse dem.

Vedhæftet fil: hh.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2015 af mathon

b)

                              \Delta Q=m_{Al}\cdot c_{Al}\cdot \Delta T+m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T

250 mL vand har massen 0,25 kg.

c)
                               P=\frac{\Delta Q}{\Delta t}


Svar #2
05. september 2015 af 321bj (Slettet)

#1 Skal jeg ikke bruge de 5 min. der er angivet?


Svar #3
05. september 2015 af 321bj (Slettet)

hvordan løser jeg a) hvor de 5 min er givet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2015 af mathon

#3
      a)     Hvad er vands kogepunkt ved normaltryk?


Svar #5
05. september 2015 af 321bj (Slettet)

#4

100 oC

men skal jeg ikke bruge en udregning til det?


Svar #6
05. september 2015 af 321bj (Slettet)

#1 jeg skal ikke bruge en temperatur for aluminium til noget vel?

kan jeg godt skrive formlen (maluminium*caluminium + mvand*cvand)*ΔT ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. september 2015 af mathon

#6
              Ja.


Svar #8
06. september 2015 af 321bj (Slettet)

ok tak for hjælp :)


Skriv et svar til: Varmelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.