Matematik

Differentialregning

05. september 2015 af bonnielarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af opgave 1 og 2. i opgave 1 er jeg usikker på hvordan man finder frem til f(x) og g(x). og i opagev 2 er det egetnlig det hele jeg er lidt i tvivl om 

Vedhæftet fil: Blaver37.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2015 af StoreNord

a)    f\bigcirc g = \left ( 3-x \right )^{2}+1

b)     g\bigcirc f = 3-x^{2}-1

c)     De ser ud til at skære hinanden i x=1/x2


Svar #2
05. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

så forskriften for f er f(x)=x^2+1 og g(x)=3-x?

Og hvad med opgave 2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2015 af StoreNord

Se her:    http://tube.geogebra.org/material/show/id/1566205

Graferne er ret forvirrende, men i venstre side står det ret klart.

Det er Geogebra, det har gjort hele arbejdet.  :)


Svar #4
05. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Hvordan får du b til g O f = 3-x^2-1? jeg får det til 3(x^2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2015 af StoreNord

Du skal først bruge f på x. Og så skal du gøre g ved det.   :)


Svar #6
05. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Eksemplet fra min bog viser bare:

f(x)=-3x+4 og g(x)=x^2+5

(g O f)(x)=g(f(x))=g(-3x+4)=(-3x+4)^2+5(-3x+4) og så reducere de bare 

Så må den da i opgave b også hedde g(x^2+1)=3(x^2+1) eller hvad?


Svar #7
05. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Og forstår ikke hvordan du kommer frem til svaret i c


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2015 af StoreNord

i#6:                                       5(-3x+4)              skal da kun være              5.

I b skal du først udføre f. Resultatet af det skal du putte ind i g. Sådan er det med sammensatte funktioner. :)

c  var også lidt svær at forstå. Jeg synes opgaven hellere skulle lyde: "hvis de

skærer hinanden, hvad er x så?"


Svar #9
05. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Det er vores lærer der har givet os 2 IB opgaver, så nok derfor den er lidt kringlet formuleret :)


Svar #10
07. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan de kommer frem til graferne, eller hvilke grafer der hører til hvilke opgaver 


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2015 af mathon

                     f(x)=x^2+1                        g(x)=3-x

\mathbf{\color{Blue} a}
             (f\circ g)(x)=f(g(x))=f(3-x)=(3-x)^2+1


Svar #12
07. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Ved du så hvordan de man gør i opgave 2 fordi 1 har jeg fået styr på?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2015 af mathon

\mathbf{\color{Blue} b}
             (g\circ f)(x)=g(f(x))=g(x^2+1)=3-(x^2+1)=2-x^2


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2015 af mathon

\mathbf{\color{Blue} c}
            (g\circ f)(x)=f(x)

            2-x^2=x^2+1

            1=2x^2

             x^2=\frac{1}{2}

             x=\frac{\pm 1}{\sqrt{2}}=\pm \frac{\sqrt{2}}{2}
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. september 2015 af mathon

2.
       \mathbf{\color{Blue} a}
                   
En spejling i y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. september 2015 af StoreNord

#0

Ikke for at mase mig på. Men har du ikke set mit værk på:

http://tube.geogebra.org/material/show/id/1566205


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. september 2015 af mathon

#16

Dit værk er tilsyneladende ikke forståeligt for #0. Men overtag selv styringen.

Tegn f.eks. kun én graf i hvert koordinatsystem, så de enkelte transformationer kan ses hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. september 2015 af StoreNord

#7 Nu er hun jo offline.


Svar #19
07. september 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Jov har set tegningerne på geogebra men kunne ikke finde hovedet og hale i det, pga manglende forklaringer til graferne

Brugbart svar (0)

Svar #20
07. september 2015 af StoreNord

Jeg har smukseret den for få timer siden. Har du set det.

Men nu er linket ændret til:

http://tube.geogebra.org/m/1573135


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.