Matematik

Vektorer - hjælp (C-niveau)

05. september 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, som kan hjælpe med denne opgave?
 

Skærmbillede 2015-09-05 kl. 15.11.17.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2015 af StoreNord

Mangler vi ikke at vide hvor meget hver af dem kan trække?


Svar #2
05. september 2015 af lokpæø (Slettet)

#1
Mindst 1500 Newton. Kan det ikke passe.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2015 af StoreNord

De 1500 Newton er hvad de skal trække tilsammen. Hvad kan Knold trække? og hvad kan Tot?


Svar #4
05. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvad hvis man antager at de begge to  kan trække 750 N? Hvordan ville man se beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2015 af StoreNord

Du skal tegne kræfternes parallellogram og projicere Knolds trækkraft ned på xAksen. Det giver hans x-komposant.  Projektionen på yAksen giver y-komposanten.

Det samme gør du med Tots trækkraft.

Deres samlede resulterende trækkraft finder du af:

     FRes2=(FKnoldx +FTotx)2 + (FKnoldy +FToty)2


Svar #6
05. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Således;
Skærmbillede 2015-09-05 kl. 18.10.46.png
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. september 2015 af StoreNord

Ja.

Hvis k=700, hvad er så x-komposanten?


Svar #8
05. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvorfor er k = 700?


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. september 2015 af StoreNord

Undskyld, du foreslog 750 Newton i #4

Undskyld.  :)


 


Svar #10
05. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Nårr, okay :)
 

Jeg ved desværre ikke, hvad x-komposanten er.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2015 af StoreNord

Skråt-virkende kræfter opløses i en 2 dele ved at man genger dem med hhv cosinus eller sinus til den underliggende vinkel:

een langs xAksen og een langs yAksen. De kaldes komposanter.

Du kan kan læse om projektion her:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/vektorregning/projektion-vektor


Svar #12
06. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Der nogle som siger, at der fint hvis finder længden af vektoren.


Svar #13
06. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvad tror du om dette StoreNord?


Skriv et svar til: Vektorer - hjælp (C-niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.