Matematik

Hjælp til en brøk!!!

05. september 2015 af opslagstavle1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med denne brøk?

a/b - a-b/2b 

Kunne desbærre ikke lave rigtige brøkstreger 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2015 af StoreNord

Sådan her?

\frac{a}{b}-a-\frac{b}{2b}    men hvad skal vi gøre ved det?   Reduce det hele?


Svar #2
05. september 2015 af opslagstavle1 (Slettet)

Ja og regne det ud


Svar #3
05. september 2015 af opslagstavle1 (Slettet)

a-b er sammen som tæller og 2b som nævner


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2015 af StoreNord

#3

a-b er sammen som tæller og 2b som nævner

\frac{a}{b}-\frac{a-b}{2b}      Det var en helt anden sludder. :)

forlæng første brøk med 2 og sæt på fælles brøkstreg.

I overkanten af svar (og spørge-vinduet er der en lille kvadratisk knap med påskriften fx.

Den er god til at skrive ligninger med.


Svar #5
05. september 2015 af opslagstavle1 (Slettet)

\frac{a*2}{b*2}= \frac{a^{2}}{b^{2}} 

Sådan her ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. september 2015 af StoreNord

#5

\frac{a*2}{b*2}= \frac{a^{2}}{b^{2}} 

Sådan her ?


Det er smukt, men ikke rigtigt. :)

\frac{2a}{2b}-\frac{a-b}{2b}=\frac{2a-a-b}{2b}=\frac{a-b}{2b}                Slut. :)


Svar #7
05. september 2015 af opslagstavle1 (Slettet)

Når du forlænger brøken er det så med +2 både i tæller og nævner eller ganger du med 2 så du får 2a/2b ? :)


Svar #8
05. september 2015 af opslagstavle1 (Slettet)

Så du siger \frac{a+2}{b+2} = \frac{2a}{2b} ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2015 af StoreNord

nej, ikke +2 men *2 i både tæller og nævner; så beholder brøken sin værdi.

Forlænge er at gange gange både tæller og nævner med et bestemt velegnet tal (her 2), for at "synkronisere" nævneren med de andre nævnere, så man kan lægge brøkerne sammen.


Svar #10
05. september 2015 af opslagstavle1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)) 


Skriv et svar til: Hjælp til en brøk!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.