Kemi

Ligevægte og ligevægtskonstant ift. gibbs energi

10. september 2015 af 282726 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål omkring definitionen af ligevægtskonstanten ift ligevægt og gibbs energi

når G=0 så er Kc=1

men hvad betyder det hvis at Kc= 8? Så skulle der jo blive dannet mere produkt, men så er den vil ikke i ligevægt?

Så er en kemisk reaktion kun i ligevægt hvis Kc = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2015 af mathon

Ligevægten foreligger blot ved en anden temperatur.


Svar #2
10. september 2015 af 282726 (Slettet)

ved en anden temperatur?

Jeg forstår bare ikke når man siger at når G = 0 så er Kc = 1

hvad betyder det så når en reaktion har en Kc der er forskellig fra en?

Fx hvis man siger at Kc = 8, så er der mere produkt, men hvorfor siger man så stadig at reaktionen er i ligevægt, hvis forholdet mellem produkt og reaktant ikke er 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2015 af mathon

                            -\Delta G=RT\cdot \ln(k)

                             k=e^{\frac{-\Delta G}{RT}}

Når T ændres, ændres \Delta G og K.

Ligevægt betyder, at i
                                               A\; +\; B\; \rightleftharpoons \; C\; +\; D    (eller hvordan reaktionen nu ser ud)
er
                                -\frac{\mathrm{d} \left [ A \right ]}{\mathrm{d} t}=\frac{\mathrm{d} [C]}{\mathrm{d}t}=\frac{\mathrm{d} [D]}{\mathrm{d}t}  

dvs en tilstand, hvor
       antal reaktantmolekyler til produktmolekyler = antal produktmolekyler til reaktantmolekyler

men det betyder ikke, at ligevægtsbrøken er lig med 1.

K_c og K_p er temperaturafhængige og har yderst sjældent værdien 1.


Skriv et svar til: Ligevægte og ligevægtskonstant ift. gibbs energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.