Religion

Buddhisme. Hvad er det helt?

16. september 2015 af prettygirl99 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej Nogle af jer som ved hvad buddhisme helt rigtigt er?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af Moderatoren

Buddhisme er en religion


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2015 af 123434

Buddhismen er en religion

Buddhismen udspringer fra hinduismen. Hinduismen og buddhismen har begge karma og reinkarnation tilfælles. Buddhismen gør dog op med hinduismens kastesystem. I hinduismen er man født ind i en kaste og er noget ud fra den. I buddhismen er man i form af ens karma

Reinkarnation-man genfødes. Buddhisterne tror på, at man genfødes efter døden. Og det er ikke noget positivt i buddhismen. Livet opfattes nemlig som lidelse.

Buddhalegenden går ud på, at Siddharta Gautama er født ind i en kongefamilien. Før hans fødsel bliver det spået, at der vil fødes enten en verdens frelser eller en verdenshersker. Faderen er mest interesseret i, at SG bliver verdens hersker, så derfor bliver SG lukket inde på paladset og lever i materiel overflod. Som voksen bevæger SG sig ud for paladset. Han møder en syg, en gammel og en død. Det går op for ham, at lige meget om man er rig eller fattig så bliver man syg og gammel, og tilsidst dør man. Den sidste person SG møder er en munk. Munken gør et godt intryk på SG, og SG bliver en hinduistisk munk. SG lever i alskese, dvs. at han næsten ikke spiser noget. SG finder ud af, at hvis man ikke spiser nok, kan man ikke koncentrere sig. Det eneste man vil tænke på er at få noget af spise. Pointen er, at hvis man lever i fuldstændig afsavn kan man ikke koncentere sig om sin tro eller om at blive oplyst. Ligeledes hvis man lever i sus og dus, kommer man langt væk fra troen. Man skal altså finde den gyldne middelvej, altså hverken leve i afsavn/alskese eller materiel overflod.

Det er meget vigtigt at blive oplyst i buddhismen. Buddha betyder faktisk oplysning


Skriv et svar til: Buddhisme. Hvad er det helt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.