Fysik

vekselspænding induktans

18. september 2015 af terham (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg står og har lidt problemer med en opgave. er det nogen der kan give mig en vejledning hvordan jeg løser den? 

(P.S vedhæft billede af opgaven)

4.1 har jeg fået til 

P=U*I*cos\phi \Rightarrow cos\phi =cos^{-1}=(\frac{P}{I*U})=cos^{-1}=(\frac{22}{0,45*230})=77.7277

Z_{kreds}=\frac{U}{I}=\frac{230}{0,45}=511,11\Omega

R=cos\phi *Z_{kreds}=cos(77,7277)*511,11=108,64\Omega

X_{L}=\sqrt[Z^{2}-R_{2}]{}X_{L}=\sqrt{Z^{2}-R^{2}}=\sqrt{511,11^{2}-108,64^{2}}=318,17\Omega

L=\frac{X_{L}}{2*\pi *f}=\frac{318.17}{2*\pi *50}=1,0H

er det godt nok som jeg har gjort eller hvad?

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2015 af hesch (Slettet)

| ZLR | = 180V / 0,45A = 400Ω

SLR = 180V * 0,45A = 81 VA     ( S er den tilsyneladende effekt )

P = 22W   →   cos φ = 22W / 81VA = 0,2716   →   φ = 74,24º

ZR = 400Ω * cos 74,24º = 108,64Ω

ZL = 400Ω * sin 74,24º = 384,96Ω = ωL  →  L = 1,225H

( Kontrol:  √(108,642 + 384,962 ) = 400Ω )

Altså når der i opgaven står at spændingen over L og R = 180V, så er det jo denne spænding du skal anvende, når du regner på disse.

Hvad så med 4.2 ?


Skriv et svar til: vekselspænding induktans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.