Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregn de variable enhedsomkostninger

19. september 2015 af Ida2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg skal beregne de variable enhedsomkostninger for rammen lukus, men jeg ved ikke hvilke af følgende punkter der er variable enhedsomkostninger:
 aluminiumslister
glas
bagside i træ
beslag
Emballage
Salgsprovision
Arbejdstid
Arbejdsløn
salgspris
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af Stats

Kan du sætte nogle tal på?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
20. september 2015 af Ida2012 (Slettet)

Dette er opgaven :)

Vedhæftet fil:Projektmappe1.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2015 af Stats

De er alle variable omkostninger. - Lige pånær salgsprisen :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
20. september 2015 af Ida2012 (Slettet)

Tusinde tak!
Så vil jeg bare lige sprøge hvordan man regner det ud? :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. september 2015 af Stats

4 stk. aluminiumslister a                   10 kr.                                40 kr
1 stk. glas a                                      21 kr.                                21 kr.
1 stk bagside i træ a                           5 kr.                                  5 kr.
4 stk. beslag a                                    1 kr.                                  4 kr.
Emballage pr. stk.                            15 kr.                                 15 kr.
Salgsprovision pr. stk.                        4 kr.                                   4 kr.
                                                                                                   89 kr.

Arbejdstid                                        6 min.
Arbejdsløn, timesats         300 kr. pr. time                                  30 kr.

                                                                        89 kr. + 30 kr. = 119 kr.

Det koster altså 119 kr. at samle én. Derfor er enhedsomkostningerne 119 kr.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
20. september 2015 af Ida2012 (Slettet)

tusinde tak!


Svar #7
20. september 2015 af Ida2012 (Slettet)

Nu skal jeg så beregne dækningsbidraget pr. stk og dækningsgraden for rammen Luksus, hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. september 2015 af Stats

Salgspris - variable enhedsomkostninger = dækningsbidrag

(Dækningsbidrag * 100)/salgspris = dækningsgrad

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #9
20. september 2015 af Ida2012 (Slettet)

Hvordan fandt du ud af det med arbejdstiden blev 30kr???


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. september 2015 af Stats

300 kr pr. time = 5 kr. pr. minut

6 minutter = 6·5 kr. = 30 kr.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Beregn de variable enhedsomkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.