Matematik

ligningssytem

26. september 2015 af september100 - Niveau: A-niveau

jeg har ligningen

-3x + y = 1

6x - 3y = -4
 

Jeg er kommet frem til,

(1) -3x+y=1
(2) 6x-3y=-4
(1) y=1+3x
(2) 6x-3(1+3x)=-4
6x-3-9x=-4
-3x-3=-4
-3x=-1

Hvad skal jeg gøre efter dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2015 af mathon

Beregn x og substituer den beregnede x-værdi i øverste ligning til beregning af y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2015 af mathjælper (Slettet)

Hej

Du skal isolere x, ved at dividere med -3 på begge sider. Det giver dig svaret på, hvad x er. xværdien skal du så indsætte i en af de to ligninger, du startede med, og derefter isolere y.


Svar #3
26. september 2015 af september100

Vil x være

-3x = -1
-3      -3

x= _ 1
        3


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2015 af mathon

notationen i #3 kan misforstås:

                  x=\frac{1}{3}  


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2015 af mathjælper (Slettet)

Du har en fortegnsfejl på højre side af din ligning:

-1/-3 er IKKE det samme som -1/3. Minus divideret med minus giver plus (ligesom minus gang minus giver plus). Resultatet er derfor x=1/3


Skriv et svar til: ligningssytem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.