Kemi

kemisk ligevægt

29. september 2015 af kavazagi (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej folkens

Jeg har denne opgave for i kemiopgaver. en kemi A bog:

3.1
Vi ser på reaktionen Fe^3+(aq)+4Cl^-(aq) --> FeCl_4^-

a) Opskriv reaktionsbrøken for reationen
(eventuelt et svar med en forklaring på hvordan det skal gøres)

I en vandlig opløsning eksistere ligevægten:
Fe^3+(aq)+4Cl^-(aq)<-->FeCl_4^-
Ved given temperatue findes følgende aktuelle koncentrationer af de tre ioner i ligevægt i opløsningen:

[Fe^3+] = 0,352M
[Cl^-] = 0,504 M
[FeCl_4^-] = 0,00261 M

b) beregn en værdi for ligevægts konstanten ved den pågældende temperatur

c) Vi koncentrationen af FeCl_4^- blive større eller mindre hvis der sættes salt-syre i opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2015 af mathon

      reaktionsbrøken:
                                        \frac{\left [ Fe{Cl_4}^- \right ]}{\left [ Fe^{3+} \right ]\cdot \left [ Cl^- \right ]^4}

                                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2015 af mathon

   Ligevægtskonstant:
                                   K_c=\frac{0{,}00261\; M}{\left ( 0{,}352\; M \right )\cdot \left ( 0{,}504\; M \right )^4}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2015 af mathon

   Ved tilsætning af HCl (aq) øges koncentrationen af Cl-.

   Hvordan forskydes den eksisterende ligevægt? (Le Chateliers)


Svar #4
29. september 2015 af kavazagi (Slettet)

Hvorfor vil koncentrationen øges?


Svar #5
29. september 2015 af kavazagi (Slettet)

ahh, jeg forstod hvad du mente nu, mange tak :)


Skriv et svar til: kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.