Fysik

Diode opgave

01. oktober 2015 af gymelev3105 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Kan I hjælpe med at forklare hvordan man laver denne opgave:

4) Vi vil nu beskytte en diode som højst tåler 50 mA med en modstand med resistansen R. 
a) Lav en graf der viser strømmen gennem R når R = 100 ?og spændingsfaldet går fra 0 V til 24 V. 
b) Gør det samme for en 50 ?modstand

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af hesch (Slettet)

Du skal tegne en arbejdslinie ( hedder det ):  I( ΔU ) = ΔU / R.

Så du plotter to punkter:

I(0V) = ???
I(24V) = ???

Slå en linealstreg gennem punkterne, og du har en arbejdslinie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Diode opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.