Kemi

Udregning af produkter i gram

01. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer!

Jeg har brug for hjælp til noget Kemi, og håber du kan hjælpe. 

Spørgsmålet lyder Hvor mange g fås af produkterne og hvor mange g sølvnitrat skal anvendes, hvis vi har 2,6mol natriumsulfat?

Hertil har jeg svaret:

Ag

N

O

M(g/mol)

Ag= 107,9

N = 14,01

O = 16,00

m(g)

Ag= 280,54

N = 36,426 g 

O = 41,6

n(mol) 

Ag= 2,6

N= 2,6

O = 2,6

Jeg er dog i tvivl om det er 2,6 mol jeg skal bruge hele regnestykket igennem. Hvis det ikke er det, ved jeg ikke hvordan jeg ellers skal udregne g. Håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe mig.

På forhånd tak ! 


Svar #1
01. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Hov, glemte at skrive at formlen er 

Natriumsulfat reagerer med sølvnitrat:

Na2SO4 + 2AgNO3 → Ag2SO4 + 2NaNO3


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

De kan se udfra reaktionsligningen, at når du har 2,6 mol Na2SO4, så har du

2 * 2,6 mol = 5,2 mol AgNO3

2,6 mol Ag2SO4

2 * 2,6 = 5,2 mol NaNO3

For at omregne dette til g, skal du bruge molmasserne af de pågældende stoffer.

M(AgNO3) = 107,9 g/mol + 14,01 g/mol + 3*16,00 g/mol =169,91 g/mol

m(AgNO3) = 5,2 mol * 169,91 g/mol = 884 g

På samme måde med Ag2SO4 og NaNO3


Skriv et svar til: Udregning af produkter i gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.